woensdag 4 september 2013

het is weer begonnen....

1 September is een magische datum voor ons: de zomer is voorbij, het normale en regelmatige leven begint weer. De gasten komen weer terug van vakantie, de komkommertijd is over. Per 1 september beginnen ook altijd nieuwe leerlingen aan hun opleiding in ons restaurant: dus welkom Ian en Matthias. We hopen dat jullie veel van ons zullen leren en dat we ook weer van jullie mogen leren.

Ook ben ik weer begonnen aan het nieuwe schooljaar op Roc Friese Poort te Sneek. De afdeling horeca heeft dit jaar een record aantal aanmeldingen maar het aantal gastheren/vrouwen blijft bedroevend achter. Wat is dat toch, wil iedereen tegenwoordig kok worden? Maar zonder bediening kom je als kok ook niet veel verder. Aan mij de taak om er voor te zorgen dat het vak van gastheer/gastvrouw meer gewaardeerd gaat worden want het is en blijft een heerlijk vak! Al vanaf mijn veertiende ben ik er verslaafd aan en wil ik niets anders meer.

Ook onze verbouwing is begonnen, intern zijn we volop bezig. Naast het restaurant, in onze voormalige woning, zijn het keukenblok en de badkamer al gesloopt. Het kantoor is al verplaatst naar onze oude slaapkamer, het magazijn  staat voorlopig even buiten zodat de ontstane ruimte straks ruimte biedt aan twee toiletten, een garderobe en een  zaal voor 25 personen. Met Wi-Fi, beamer, scherm en alles wat erbij hoort. Het kost veel energie maar het geeft ook veel energie! Want als je toch bezig bent pak je alles wat je niet aanstaat gelijk "even" aan: trage pinautomaat, wegvallende internetmuziek, loshangende snoeren, een geluidsbox die het niet doet enzovoort. We denken na over een lounge ruimte, rook mogelijkheden en nog veel meer. En dat balkon? Dat komt er wel, misschien volgend jaar al!

Voorlopig merkt u niets van al deze verbouwingen; voor de schermen draaien we gewoon door! Qua planning moet het eind oktober gereed zijn. Dus wordt vervolgd.

Colinde de Nijs
www.lemirage.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten