dinsdag 17 september 2013

start van het nieuwe schooljaar


Per 1 september is het nieuwe schooljaar weer gestart met nieuwe bbl-leerlingen in onze keuken en bol-stagiaires in de bediening. En hoe meer ik er over lees of hoor, hoe belangrijker ik mijn taak als praktijkdocent, leermeester, trainer/coach en moeder vind!

Als praktijkdocent ben ik betrokken bij het opleiden van jonge mensen voor het beroep van gastvrouw/heer en manager-horeca. Twee dagen per week geef ik les in Sneek op de Friese Poort en beleef ik interessante dagen met collega's en pubers. Zoals een lezing die ik mocht meemaken van Youngworks uit Amsterdam. "Verdiep je in je student, motiveer die student, laat hem excelleren en uitblinken op zijn niveau".  Luister daarom eens naar het volgende gedicht van de "Lost generation" Want weet jij waar jongeren mee bezig zijn en waar je ze mee kunt helpen? http://www.youtube.com/watch?v=42E2fAWM6rA

Het boek "Puberbrein" heb ik daarom gelezen, ook omdat onze kinderen tot die doelgroep behoren. Dit zorgt ervoor dat je, ook als docent, nooit uitgeleerd bent. En het boek "Onze kinderen en alcohol" ligt nu op het nachtkastje. Weer met kennis die ik wil of moet hebben als docent, opleider en moeder! Zeker een aanrader, voor mij een eye-opener. Zelfs ik kijk nu toch anders tegen alcohol aan.     

En ook al ben ik al 3 jaar praktijkdocent, al 5 jaar zwemtrainer, al 18 jaar moeder, al 20 jaar ondernemer, ik heb het gevoel alsof ik dat allemaal nog maar net ben! Iedere dag word ik verrast met nieuwe informatie en voel ik me nooit te oud om te leren.    

Colinde de Nijs
www.lemirage.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten