zondag 9 maart 2014

Snapt u het nog?

Enthousiast heb ik een paar blogs geleden verteld over onze verbouwingsplannen in Le mirage, hoe anders voelt dat nu...

Even een korte geschiedenis: na 20 jaar Le mirage wilden we wat veranderen in ons restaurant. We misten toiletruimte, garderobe en een afgesloten ruimte. Maar bovenal misten we een buiten. En ja, op een tweede verdieping is een terras niet makkelijk te realiseren. Een terras aan de achterzijde van ons pand is niet aantrekkelijk vanwege Chinese geuren, een terras beneden spreekt ook niet aan. Dus dachten we aan een inpandig terras in ons voormalig kantoor. Van het een kwam het ander; waarom geen balkon aan het pand hangen?

In maart 2013 is de eerste tekening klaar, er komt een zaaltje, 2 extra toiletten en aan de zaal een balkon. En dan begint het...het balkon hangt boven de glazen luifel die van de pandeigenaren is. Tot zover geen probleem, dan blijkt dat niet goed is aangegeven van wie de onderliggende grond is. Er is wel betaald voor eigendom maar bij het kadaster is het niet goed verwerkt. Dus werk aan de winkel!

In september blijkt dat het balkon nog steeds geen goedkeuring krijgt, maar binnen willen we nu wel beginnen. Onze drukste maanden komen eraan, daar willen we van profiteren. Dan gaat het snel want voor inpandige verbouwingen hebben we geen gemeente nodig.  

Na een zeer positief overleg met de wethouder en een stedenbouwkundige van de gemeente wordt ons plan voorgelegd aan de supervisor aangaande het centrumplan. Deze man komt met een heel ander voorstel: ter verlevendiging van het plein stelt hij voor om het balkon geheel om Le mirage te bouwen. Dus niet alleen in de Lange Nering maar juist ook om de hoek. Alle betrokkenen zijn zeer enthousiast, dat begrijpt u. Het is inmiddels november. 

De zaal, de Smaakkamer, is af en geheel volgens wens. Wij zijn zeer tevreden. Deuren naar het balkon mochten we nog niet plaatsen (daarvoor hadden we nog geen vergunning) dat moet in de volgende verbouwing dan maar...

Weer wat gesprekken, tekeningen en kosten verder wordt ons plan ingediend. Een voorbereiding van enkele maanden wordt vervolgens abrupt gestopt wanneer het wordt getoetst aan de omgevingsvergunning en welstand. Het balkon moet worden ondersteund  door 2 palen die komen op de Beursstraat en daarvoor geldt de bestemming  "verkeer". Welstand keurt ons balkon af omdat het niet voldoet aan de Delftse school.

Snapt u het nog? Verkeer op 8 meter hoogte lijkt me uitzonderlijk en ons hele pand is niet opgetrokken in de Delftse school maar juist in een modernere look zoals volgens mij bijna heel de Beursstraat (met uitzondering van onze schoorsteen misschien). De panden op de Deel zullen wel volgens deze stijl gebouwd worden (wanneer??) Morgen hebben we weer een gesprek met de wethouder, maar het is nu maart 2014 en een week voor de verkiezingen...Duimt u voor ons?


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten