zaterdag 28 februari 2015

het glas is halfvol...

Ik ben gelukkig geboren met een behoorlijke portie optimisme, voor mij is het glas altijd halfvol! Maar dat neemt niet weg dat ik ook van die dagen waarop ik twijfel. Ik wil het zo graag goed doen, wil iedere gast, kennis, kind, student graag helpen. Maar soms lukt dat niet...

* zoals bij die ene gast die anoniem op Tripadvisor invult dat hij niet meer zo enthousiast  is over ons restaurant; de soep is te romig, te weinig kaas op het plankje en extra betalen voor extra groente en aardappelen. Ik vind dat verschrikkelijk, dat doet me echt pijn.
* of zoals bij die ene gast die op facebook zet dat hij zich afgezet voelt omdat hij 3 euro 50 moet betalen voor een potje thee... 
* of zoals een reactie op omroep Flevoland waarbij gemeld wordt dat het toch belachelijk is dat een architect of aannemer een balkon verkeerd inschatten zodat het niet door kan gaan.
* of zoals morgen de wekker weer afgaat om 5 uur en onze zoon echt zijn bed niet uit kan om te zwemmen, terwijl we dit zo goed hebben besproken.
* of wanneer mijn student waarmee ik heb afgesproken laat het toch weer afweten.

Ik zou op alles kunnen reageren en soms doe ik dat ook, dus
* het ging om een romige soep en een petit kaasplankje...
* het was biologische, echte thee waarbij je ook nog een eigengemaakte bonbon en koekje krijgt
* het was niet de architect die tegenwerkte maar een afdeling op het gemeentehuis.
* rekenfouten zijn menselijk toch
* en morgen is er weer een dag


En dan ga ik toch weer verder, laat het achter me en kijk vooruit. Want er gebeuren mooie dingen. Ik ontmoet veel nieuwe, leuke mensen, die me energie geven. Ik zeg sorry tegen de mensen die anders verwacht hadden en ga opnieuw iedere uitdaging met vertrouwen aan.


Kortom ik schenk mijn glas weer even vol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten