dinsdag 30 juni 2015

Water, water, water

Dit verhaal moet verteld worden!

Zo'n twee jaar geleden aten wij in een restaurant in Utrecht; onze dochter studeert in Utrecht dus met enige regelmaat worden de restaurant daar uitgeprobeerd. Zo ook Bresson, een Frans restaurant aan de Oude Gracht.

Tijdens de maaltijd kregen we een karaf kraanwater met daaraan een juten geldbuideltje. Hierin kon je een vrijwillige bijdrage doen als tegenprestatie voor het "gratis" water. Het geld werd door het restaurant verzameld en later gegeven aan Livebuild. Een non-profit organisatie uit Utrecht die onder andere door deze geldbuideltjes bij plaatselijke restaurants geld inzamelt. Het geld gaat naar een waterproject in Kameroen waarbij de bevolking wordt geleerd waterleidingen aan te leggen en te onderhouden. Zie ook http://www.livebuild.org/

Ik was enthousiast en wilde dit ook in Le mirage. Ik zocht contact met de organisatie en van het een kwam het ander. Inmiddels doneren wij en misschien u al weer een tijdje.

Deze week mailde Mieke, mijn contactpersoon van Livebuild dat ze net terug was uit Kameroen en dat ze aan ons werd herinnerd in het oerwoud... Ik opende de foto en wist niet wat ik zag: een lachende, grote, donkere man in het oerwoud met een kapmes en een prachtig T-shirt aan.
"Drukwinkel Emmeloord" stond op zijn shirt! De man wist waarschijnlijk niet eens wat het betekende maar het was zijn maat en het stond goed!

 
Ik heb natuurlijk de Drukwinkel ook deze foto gemaild. En op facebook melding gemaakt van deze bijzondere foto. Blijkt dat Vovem lang in dit volleybalshirt heeft gespeeld. Zo zie je maar weer wat een T-shirt allemaal te weeg kan brengen! 
 
Colinde de Nijs
www.lemirage.nl       
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten